دانشنامه معتبرترین مدرک دانشگاهی است که قابلیت ترجمه شدن دارد. این مدرک دانشگاهی معمولا برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. پس از آنکه دانشجو، تحصیل خود را در دانشگاه به اتمام رساند، گواهی موقت پایان دوره تحصیلی برای فرد صادر میشود. البته این گواهی موقت پایان دوره تحصیلی، قابلیت ترجمه رسمی را ندارد. برای داشتن مدرکی که قابل ترجمه باشد، شما باید مراحلی را طی کنید. این مدرک قابل ترجمه که دانشنامه است، برای هر دانشجویی که تصمیم به مهاجرت تحصیلی دارد، مورد نیاز است.
اگر شما نیز قصد دارید برای ادامه تحصیل، به خارج از کشور سفر کنید و در دانشگاههای خارجی پذیرش بگیرید، لازم است که اطلاعات کافی را درباره دانشنامه داشته باشید. در این صورت میتوانید با شرایط سادهتری دانشنامه خود را دریافت کنید و مراحل مهاجرت خود را سادهتر انجام دهید.
در این مقاله، از مراحل دریافت و ترجمه معتبرترین مدرک دانشگاهی، یعنی دانشنامه برای شما سخن گفتهایم. همچنین شما را راهنمایی کردیم تا بتوانید با کمترین معطلی و هدر رفت زمانی، مدرک خود را دریافت کنید و به ترجمه برسانید. در صورتی که در فکر مهاجرت تحصیلی هستید، این مقاله را از دست ندهید!
ترجمه رسمی دانشنامه
به طور معمول پس از ارائه درخواست برای مهاجرت تحصیلی از طرف دانشجو، دانشگاه مقصد مدارکی را از دانشجو به عنوان مدارک تحصیلی طلب میکند. دانشنامه یکی از مهمترین این مدارک است که نیاز است به صورت رسمی به ترجمه برسد و برای دانشگاه مقصد ارسال گردد. البته این مدارک با توجه به کشور مقصد، نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی و موارد دیگر متفاوت است اما به طور کلی اشتراکات بسیاری دارد که در ادامه برای شما ذکر کردهایم. در صورتی که نیاز به دانشنامه تحصیلی دارید، مطالعه این مقاله را ادامه دهید.
مراحل ترجمه رسمی دانشنامه
پس از دریافت دانشنامه به همراه ریز نمرات و برگه تسویه حساب از دانشگاه، باید این مدرک به تایید وزارت مربوطه برسد. همچنین مدارک تحصیلی فرد باید به صورت رسمی و توسط مترجم رسمی مورد تایید قوه قضاییه ترجمه شوند. حتما توجه داشته باشید که پیش از ارائه مدارک برای ترجمه، از تاییدیه قوه قضاییه اطمینان حاصل کنید. پس از گذراندن این مراحل لازم است که تاییدیه از دادگستری و وزارت امور خارجه دریافت شود تا دانشنامه از ارزش و اعتبار لازم برخوردار شود. برای تمام این امور داشتن برخی از مدارک الزامی است که در ادامه ذکر کردهایم:
مدارک لازم برای دریافت دانشنامه
- ارائة اصل گواهینامه موقت پایان دوره تحصیلی از دانشگاه
- نامه تسویه حساب فارغالتحصیل با صندوق رفاه (در صورت استفاده از وامهای دانشجویی)
- انجام تعهد آموزش رایگان برای فارغالتحصیلان مقطع روزانه
البته این کار به چهار روش میتواند صورت پذیرد. این روشها به طور خلاصه عبارتاند از:
الف) لغو تعهد خدمت از طریق انجام کار
ب) لغو تعهد خدمت ازطریق پرداخت شهریه آموزش رایگان
ج) لغو تعهد خدمت از طریق انجام کار برای مدتی و پرداخت شهریه آموزش رایگان برای مدت باقیمانده از این طریق
د) لغو تعهد از طریق ارائه گواهی عدم کاریابی (این روش به طور معمول چیزی در حدود یکسال به طول میانجامد.)
- چهار قطعه عکس ۴*۳ جدید (برای بانوان داشتن حجاب اسلامی، اجباری است)
- ارائه وکالت محضری (در صورتی که شخص فارغالتحصیل جهت دریافت دانشنامه مراجعه ننماید.)
- کپی پشت و رو از کارت ملی
- اصل و تصویر انجام یا معافیت از طرح نیروی انسانی جهت رشتههای مشمول طرح
- ارائه مدرک مبنی بر رسیدگی به وضعیت نظام وظیفه برای آقایان
- اصل و تصویر پروانه دائم (برای رشتههای پروانهدار)
- اصل گواهی انجام کار در داخل کشور
- و در آخرین مرحله لازم است تاتکمیل فرم تقاضای صدور دانشنامه توسط فرد متقاضی صورت گیرد.
البته لازم به ذکر است که این مدارک با توجه به رشته دانشگاهی، دانشگاه مقصد، مقطع تحصیلی، پیوسته بودن یا نبودن تحصیل و موارد دیگر ممکن است متفاوت باشد. برای اطلاعات دقیقتر نیاز است تا با مراکز مرتبط تماس بگیرید و درباره مدارک لازم برای خودتان و شرایطتان سوال بفرمایید. همچنین پیش از تهیه دانشنامه حتما با دانشگاه مقصد ارتباط برقرار کنید و از شرایط و مدارک لازم برای مقطع تحصیلی خود اطلاعات کافی را به دست آورید.
خلاصه نکات پایانی مقاله:
اگر تصمیم به مهاجرت تحصیلی گرفتهاید، به خوبی با دانشنامه آشنا هستید. دانشنامه معتبرترین مدرک دانشگاهی است که برای مهاجرت تحصیلی لازم است. این مدرک تحصیلی که باید به ترجمه رسمی قوه قضاییه برسد، مراحل و شرایط بسیاری را برای دریافت نیاز دارد. در صورتی که در این مرحله از مهاجرت تحصیلی گیر افتادهاید و نیاز دارید تا راهنمایی و مشورت بگیرید، این مقاله میتواند به شما کمک کند تا با اطلاعات کافی قدم به این مرحله بگذارید و به سادگی از آن عبور کنید. پیش از آن که اقدام به دریافت دانشنامه کنید، لازم است به خوبی از مراحل آن آگاهی داشته باشید. مراحلی که با توجه به دانشگاهی که در آن درس خواندید، رشته تحصیلی گذشته شما و رشته، دانشگاه و کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید، متفاوت است. پس از آگاهی از اطلاعات اولیه که در این مقاله به طور کامل و جامع ذکر شد، درباره این موضوع، نیاز است تا اطلاعات دقیقتر را با توجه به شرایط خود کسب کنید. به این منظور با مراکز مرتبط مهاجرت تحصیلی تماس بگیرید و مشاوره لازم را دریافت نمایید. امید است این مقاله بتواند اطلاعات اولیه را در اختیار شما قرار دهد و شما را در رسیدن به مراحل بعدی برای مهاجرت تحصیلی یاری نماید.
منابع:
- http://educational.du.ac.ir/?page_id=872
- http://amoozesh.sbmu.ac.ir/index.jsp?pageid=39554&p=1
- http://www.sut.ac.ir/edu/showpage.aspx?id=5
- https://www.ihcs.ac.ir/graduate/fa/page/1841/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%AC%D9%87%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%88-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D9%86%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AA
- http://shahed.ac.ir/gradoffice/SitePages/%D8%B5%D8%AF%D9%88%D8%B1%20%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%20%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%20%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%AE%D8%AA%DA%AF%DB%8C%20%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87%20%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85.aspx
- https://www.nilgamtranslate.com/Services/119/%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87