اپلای برای رشته‌های پزشکی

هر ایرانی به خوبی می داند که قبولی در آزمون دولتی پزشکی، کاری بس دشوار است و تقاضا برای تحصیل در این رشته بسیار بالا است. رقابتی که در میان متقاضیان رشته‌ی پزشکی در ایران صورت می‌گیرد بسیار تنگاتنگ است و هرکسی نمی‌تواند در دانشگاه‌های دولتی و برای رشته‌ی پزشکی رتبه‌ی کافی را به دست آورد.

از طرفی دانشگاه‌های غیر دولتی نیز هزینه‌ی گزافی را برای رشته‌ی پزشکی در طی 7 سال از دانشجویان طلب می‌کنند که هر خانواده‌ای از پس مخارج آن برنمی‌آید. به همین دلیل برخی، رویای پزشکی را با خود تا ابد همراه خواهند داشت.

یکی از راه‌هایی که علاقمندان به پزشکی می‌توانند برای دستیابی به رویای خود انجام دهند، اپلای برای رشته‌ی پزشکی در دانشگاه‌های دیگر کشورهایی است که هزینه‌ی کمتر و ورود آسان‌تری نسبت به ایران دارد. از طرفی، رتبه‌ی دانشگاه نیز در رنکینگ جهانی بسیار اهمیت دارد.

ثبت سفارش ترجمه رسمی مدارک برای اپلای رشته پزشکی

برخی از ایرانیان دوست‌دار رشته‌ی پزشکی، ادامه‌ی تحصیل خود را در دانشگاهی دیگر انجام می‌دهند. آن‌ها به کشورهای دیگری می‌روند و پس از کسب مدرک پزشکی به ایران بازمی‌گردند. در ادامه با کشورهایی که بیشترین میزبان ایرانیان هستند و شرایط تحصیل رشته‌ی پزشکی در این کشورها آشنا خواهیم شد.

اپلای برای رشته‌ی پزشکی

کشورهای متعددی وجود دارند که ورود به رشته‌ی پزشکی در این کشورها بسیار آسان‌تر از ایران است. علاوه بر آن رنکینگ این دانشگاه‌ها نیز قابل قبول است، در نتیجه هزینه‌ای که متقاضیان برای ادامه‌ی تحصیل می‌پردازند، بسیار معقول و به صرفه است. این کشورها مدارک چندانی از شما نمی‌خواهند و از طرفی بودجه‌ای را تحت عنوان بورسیه در اختیار دانشجویان برتر قرار می‌دهند.

بسیاری از ایرانیان پس از یک حساب سرانگشتی و با یک چرتکه انداختن به این نتیجه می‌رسند که بهتر است برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی مورد علاقه‌اشان به کشور دیگری بروند. همه‌ی کشورهای جهان این رشته را تحصیل می‌کنند و از دانشجویان دیگر کشورها نیز دانشجو می‌پذیرند، اما برخی از این کشورها برای ایرانیان بسیار به صرفه‌تر و راحت‌تر است و ایرانیان را به راحتی بیشتری می‌پذیرد. کشورهای میزبان ایرانیان، به شرح زیر هستند:

آلمان

برای اپلای رشته پزشکی در کشور آلمان، شما باید پیش‌نیازهایی را دارا باشید. یکی از این پیش نیازها داشتن مدرک زبان است که باید حتما پیش از رفتن آن را کسب نمایید. اما برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی، کشور آلمان شما را ملزم می‌نماید تا یکسال در کالج‌های این کشور تحصیل کرده باشید. توجه کنید اگر زیر 19 سال سن دارید، این کشور نمی‌تواند میزبان شما باشد.

راهنمای ترجمه کارت نظام پزشکی

یکی دیگر از شروط این کشور، داشتن حداقل معدل 18 در دیپلم است. اگر معدل شما زیر 18 باشد، این کشور از پذیرش شما معذور است. پس از همه‌ی این مراحل، به شرطی که بتوانید یک سال تحصیل در کالج را با موفقیت سپری نمایید، می‌توانید در رشته‌ی پزشکی ادامه تحصیل دهید. در غیر این‌صورت تنها در رشته‌های پایه‌ی پزشکی اجازه‌ی تحصیل خواهید داشت.

با این حال که هزینه‌ی تحصیل در رشته‌ی پزشکی رایگان است، اما تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی از حدود 2 یورو تا 2 هزار یورو می‌تواند برای شما هزینه در بر داشته باشد. این هزینه به هزینه‌ی سالی حدود 8000 یورو مخارج زندگی در آلمان لحاظ می‌شود.

انگلستان

از ویژگی‌های قابل توجه تحصیل در رشته‌ی پزشکی، در کشور انگلستان، زمان کم‌تری است که این دوره نسبت به سایر کشورها به طول می‌انجامد. پزشکی در کشور انگلستان، نزدیک به 5 سال بیشتر برای شما به طول نخواهد انجامید.

از طرفی شما با سهولت بیشتری می‌توانید در این کشور اقدام به اپلای برای این رشته کنید. از همه‌ی این مسائل گذشته بعد از 3 سال که نمرات خوب یا بسیار خوب را کسب نمودید، باقی سال‌ها شما می‌توانید از تحصیل رایگان در این کشور بهره‌مند شوید.

همه‌ی موارد ذکر شده مضاف بر این نکته است که نه‌تنها وزارت آموزش عالی ایران، مدرک دانشگاه‌های انگلستان را تایید می‌نماید، بلکه با تنها 6 ماه اقامت در این کشور شما می‌توانید از خدمات بهداشتی رایگان این کشور نیز بهره‌مند شوید.

ایتالیا

از ویژگی‌های تحصیل در این کشور، آموزش به زبان انگلیسی است که مشتاقان رشته‌ی پزشکی را به خود جلب کرده است. هزینه های کم تحصیل نیز می تواند یکی دیگر از عواملی باشد که علاقه‌مندان به تحصیل در این کشور را مانند آهنربا به سمت خود می‌کشاند.

چنانچه معدل تحصیلی شما مطلوب باشد، و در آزمون ورودی نمره حد نصاب را کسب نمایید، با پرداخت 3 هزار یورو می‌توانید دانشجوی رشته‌ی پزشکی در کشور ایتالیا باشید.

کانادا

کانادا، یکی از کشورهای محبوب در میان ایرانیان است. ایرانیان برای مهاجرت اولین گزینه‌ای که به ذهنشان خطور می‌کند،کانادا است. تحصیل در رشته‌ی پزشکی در این کشور نیز می‌تواند همین ویژگی را برای ایرانیان داشته باشد.

اما در ابتدا باید 4 سال تحصیل کنید تا معادل مدرک کارشناسی را از این کشور دریافت کنید. پس از نیازمند 2 سال دیگر تحصیل معادل مدرک مستر می‌باشید.

برای اپلای در این کشور، باید نمره‌ی GPA شما در حدود سه و نیم تا 4 باشد تا اپلای پزشکی برای شما امکان پذیر باشد. پس از 4 سال تحصیلات علوم پایه و 2 سال تحصیل در مقطع MD باید 7 سال دوره‌ی رزیدنتی را نیز بگذرانید. این دوره سوای از دوره‌ی فلوشیپ است که برخی از پزشکان می‌گذرانند.

تنها مساله برای اپلای در این کشور این است که افراد بومی در اولویت هستند و البته فراموش نکنید که رقابت برای تحصیل در این دانشگاه‌ها به دلیل ظرفیت کم آن بسیار تنگاتنگ است.

آمریکا

150 دانشگاه موجود در کشور آمریکا، دارای رشته‌ی پزشکی هستند. طول دوره‌ی تحصیل در این کشورها 7 سال است و از دو طریق می‌توانید برای ورود به این دانشگاه‌ها اپلای کنید:

  • اگر معدل بالایی دارید به طور مستقیم می‌توانید درخواست اپلای خود را برای دانشگاه ارسال نمایید.
  • دوره‌ی چهارساله از علوم پایه را در خود کشور آمریکا بگذرانید تا 4 سال از 7 سال را گذرانده باشید.

برای اپلای در این کشور باید در آزمون ارزیابی این کشور که بهMCAT معروف است شرکت نمایید. اگر توانستید نمره‌ی حد نصاب را در این آزمون کسب کنید، می‌توانید وارد دانشگاه و رشته‌ی پزشکی شوید.

ترکیه

ترکیه به دلیل داشتن مرز و فرهنگ مشترک با ایران، یکی از کشورهای محبوب ایرانیان است که برای تحصیل به آن می‌پردازند.

برای ورود به این رشته باید در یکی از آزمون‌های YOS یا SAT شرکت کنید و نمره‌‌ی قبولی را کسب نمایید. از طرف دیگر شرط‌های ورود کسب نمره‌ی قبولی در آزمون زبان ترکی است. البته توجه داشته باشید که مدرک آیلتس یا تافل نیز می‌تواند در مکان‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از دانشگاه‌های معتبر حتما با نمره‌ی قبولی در این دو آزمون به پذیرش دانشجو می‌پردازند. اما دانشگاه‌های خصوصی نیز وجود دارد که بدون آزمون می‌توانید وارد آن‌ها شوید.

هند

یکی دیگر از مقصدهای ایرانیان هند است. تحصیل در این کشور 6 سال زمان شما را به خود اختصاص می‌دهد. لزومی به ارائه‌ی مدرک زبان نیست، اما بدون تسلط به زبان با مشکلاتی مواجه خواهید شد. اگر مدرک پیش دانشگاهی داشته باشید می‌توانید به سادگی در این کشور پذیرفته شوید.

کلام آخر:

اگر علاقه مند به تحصیل در رشته‌ی پزشکی هستید به سادگی می‌توانید برای اپلای در کشورهای دیگر اقدام کنید و با توجه به مدارکی که دارید و البته بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید می‌توانید در یکی از کشورهای دیگر به تحصیل در این رشته بپردازید. کافی است کمی تلاش کنید، زبان مورد نظر خود را تقویت کنید. رشته و کشور خود را تعیین نمایید و براساس مبلغی که باید بپردازید، اقدام به اپلای نمایید.

 

 

0 دیدگاه برای اپلای برای رشته‌های پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید